Bo, bygga och miljö

Byggnation av kvarteret Hästen i centrala Katrineholm

Fler och fler upptäcker Katrineholm, tack vare det fantastiska läget. Det innebär att vi bygger mycket nya bostäder för att möta den kommande inflyttningen. Här ska alla ha möjlighet att hitta ett boende som passar. Vårt mål är att bli 40 000 invånare och att bygga 4000 nya bostäder till 2030.

Katrineholm finns där västra och södra stambanorna möts, endast en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. I Katrineholm är lust den drivande kraften för skapande och utveckling – för liv, lärande och företagsamhet.

Läs mer om Katrineholms kommun, vårt strategiska läge, staden och landsbygden och våra boendemöjligheter i vår egna tidningsbilaga från Svenska Dagbladet. Läs bilagan om Katrineholm här.

 • Aktuella byggprojekt

  Här kan du följa några av de byggprojekt som både pågår och är färdigställda inom Katrineholms kommun just nu.
  Läs mer om våra aktuella byggprojekt
 • Flytta hit/Nyinflyttad

  Är du nyinflyttad eller nyfiken på att flytta hit? Här kan du läsa mer om vår stad och landsbygd. Här hittar du även information om de kommunala verksamheterna men också tips om sevärdheter och upplevelser i Sveriges Lustgård.
  Flytta till Katrineholm!
 • Lediga tomter

  I Katrineholms kommun kan vi erbjuda tomtmark i Katrineholms centralort och i våra tätorter.
  Läs mer om lediga tomter i Katrineholms kommun
 • Stråket genom Katrineholm

  Vintern 2014 startade arbetet med att ta fram ett gestalningsprogram för stråket genom Katrineholm (gamla genomfarten). Programmet är nu klart och presenteras närmre här.
  Läs mer om stråket genom Katrineholm
Skicka ett tips om sidan till någon

Nyheter