15 april 2015

Välbesökt mässa på Safiren

Två elever från restaurang- och livsmedelsprogrammet bjöd mässans besökare på snittar.
Victor Thai och Hanna Gunnarsson bjöd mässans besökare på snittar. Se fler bilder här nedanför.

Flera hundra personer har besökt Katrineholms gymnasieskolors mässa på onsdagen.
Representanter från de olika programmen och skolorna fanns på plats för att berätta om sina program inför gymnasievalet.
-Det här är kanon, sa Eva Olsson som besökte mässan tillsammans med sin son.

Det är nästan ett och ett halvt år kvar till nuvarande årskurs 8-elevernas första skoldag på gymnasiet. Men på onsdagen bjöd Katrineholms gymnasieskolor in till en första träff med nästa års väljare. Även vårdnadshavare och de elever i årskurs nio som fortfarande är osäkra inför ett eventuellt omval bjöds in till mässan på Safiren.

Lokalerna fylldes snabbt av nyfikna och entusiastiska ungdomar och vuxna som ville ta del av utbudet och ställa frågor. Vad kan jag jobba med efter den här utbildningen? Hur söker man? Vad gör man på det här gymnasieprogrammet?

"Mycket bra information"

Kim Johansson var en av åttondeklassarna som besökte mässan för att få idéer om vilket program som kunde tänkas passa honom bäst.
- Jag har tittat runt lite. De lite mer praktiska programmen lockar nog mest, säger han.

Två elever från restaurang- och livsmedelsprogrammet, Hanna Gunnarsson och Victor Thai, minglade bland besökarna och bjöd på snittar. De tycker att mässan är ett utmärkt evenemang för de högstadieelever som redan nu vill börja fundera inför valet.
- Jag minns när jag själv fick gå på gymnasiemässan i årskurs åtta. Man fick mycket bra information, säger Hanna Gunnarsson.

Fotnot: Mässans öppettider i dag, onsdag: 9-11, 13-15 och 18-19.

Lärare och elever på vård- och omsorgsprogrammet berättar om utbildningen för mässbesökaren Kim Johansson
Kim Johansson var en av eleverna från årskurs åtta som besökte mässan.

Informationsblad från gymnasieskolorna.

Safiren fylldes med besökare.

Två män vid informationsdisken i KTC:s monter.

Elever i Duveholmsgymnasiets monter.