13 februari 2015

Tre skolledare till Katrineholm

Katrineholms kommun har gjort klart med två nya rektorer och en förskolechef.
-
De kommer tillsammans med kommunens skickliga pedagoger och chefer bidra till ”Läge för liv och lust”, säger Anna Thörn, verksamhetschef Katrineholms skolor.

I slutet av april tillträder tre nya skolledare sina jobb i Katrineholms kommun. Rektorn Petra Bergenbrant och förskolechefen Sofie Tornell lämnar sina tjänster i Norrköpings kommun och Emma Sandin kommer närmast från ett jobb som rektor i Flen.
- Det känns väldigt bra att ha anställt tre nya och kompetenta skolledare, säger Anna Thörn, verksamhetschef Katrineholms skolor.

Återvänder till Katrineholm

Både Emma och Sofie har tidigare arbetat i Katrineholms kommun, då som lärare respektive förskollärare.
- Det känns jätteinspirerande, roligt och utmanande att få komma tillbaka. Jag ser fram emot att få vara med och utveckla förskolan i Katrineholm, säger Sofie Tornell.
Hon blir förskolechef för Fågelbo förskola, Näverstugan och Regndroppen.

Emma Sandin blir ny rektor i samordningsområde Väst. Hennes ansvar blir främst skolorna i Forssjö och Strångsjö.
-Jag ser fram emot att dra igång i verksamheterna i vår, säger hon.

"Väldigt glad"

Petra Bergenbrant är anställd som ny rektor för årskurs 7-9 på Nyhemsskolan.
-Jag är väldigt glad över att få arbeta i Katrineholm och ser fram emot att börja planera för Nyhemsskolan, säger Petra Bergenbrant.

Nuvarande chefer kommer att fortsätta som tillförordnade fram tills att de nya cheferna börjar, med undantaget att Jan Berthelsen tar över som tillförordnad rektor på Forssjö skola.

Ängstugans förskola kommer i fortsättningen att ingå i förskolechefen Lena Brohedes ansvarsområde.