2 december 2014

Stavstugan i tillfälliga lokaler den här veckan

Fasadskylt Stavstugan

Igår kväll, när personalen på förskolan Stavstugan i Nävertorp höll på att stänga för dagen, upptäckte de att det brann på flera platser i lokalerna. Personalen började släcka bränderna och Västra Sörmlands Räddningstjänst kom snabbt till platsen för släckningsarbete.

Alla barn hade gått hem. Ingen kom till skada.

Förskolechefen med personal började under kvällen att ringa till vårdnadshavare per telefon. Alla vårdnadshavare kunde tyvärr inte nås. Vi beklagar verkligen om det ställde till problem för någon familj.

I morse, från strax innan klockan 8.00, fanns personal från Stavstugan utanför förskolan för att möta upp de vårdnadshavare som inte hade nåtts av informationen. Vårdnadshavarna erbjöds möjlighet att idag lämna sitt/sina barn på förskolan Sörgården. Ingen valde att göra det.

Klockan 7.30 idag träffades en krisgrupp av nyckelpersoner på Bildningsförvaltningen för att planera de närmaste timmarna.

Klockan 10.30 idag träffades en utökad krisgrupp av nyckelpersoner för att lösa tillfälliga lokaler, matbespisning med mera.

• Tisdag - fredag den här veckan är Stavstugan stängd för teknisk undersökning och sanering.

• Onsdag - fredag den här veckan klockan 06.00-18.00 är Stavstugans barn välkomna till våra tillfälliga förskolelokaler i Duveholmshallens D- och E-hall (Sportcentrum).

• Idag samarbetar flera förvaltningar för fullt för att ställa i ordning de tillfälliga lokalerna.

• Från onsdag morgon gäller de ordinarie telefonnumren till Stavstugan.

• Kostservice levererar mat direkt till Duveholmshallen.

• Vi transporterar dit leksaker, spel, böcker, filmer för att det ska bli så vanliga förskoledagar som möjligt för barnen.
  • Ta gärna med vagn till Duveholmshallen om ditt barn ska sova under dagen.
  • Entrén som förskolan kommer att använda är Duveholmshallen bakdörr som vätter ut mot Tennishallen och Olssons Vandrarhem. Vi ställer ut en trottoarpratare vid dörren.

• Vi bedömer idag tisdag att den ordinarie verksamheten på Stavstugan är igång som vanligt måndagen den 8 december.

STÖD OCH SAMTAL

• Personalkontoret finns tillgänglig för stöd till personal.
  • Elevhälsan finns tillgänglig för stöd till barnen.
  • Eventuella vårdnadshavare med behov av stöd hänvisar vi till sjukvården.

KONTAKTPERSONER

• Informationschef Maria Magnusson är vår kontaktperson mot media.
  • Förvaltningschef Heléne Björkqvist är kontaktperson på Bildningsförvaltningens förvaltningskontor.
  • Har du som är vårdnadshavare frågor idag tisdag hänvisar vi till Sörgårdens expedition på telefon 0150 - 575 83.

INFORMATIONSKANALER

Katrineholms kommuns och Katrineholms skolors digitala externa informationskanaler:

Katrineholms kommuns och Katrineholms skolors digitala interna informationskanaler:

• Lärknuten (Katrineholms skolors lärplattform)
  • Communis (Katrineholms kommuns intranät)