28 januari 2015

Skolåret 2014

Året som gått 2014
Vad minns du från skolåret 2014? Njut av vår sammanställning från året.

Priser och utmärkelser

• Klass 5A på Skogsborgsskolan tog hem förstapriset i First LEGO League-tävlingen.
  • Lärarförbundets pris "Årets fritidspedagog" gick till Marina Bildtse Vennerholm, fritidspedagog på Sandbäcksskolan.
  • Klass 5 på Björkviks skola tog sig till länsfinalen i "Vi i femman".
  • Norrgårdens förskola vann Katrineholms kommuns miljöpris.
  • Guld i Yrkes-SM. Johan Skagerström (före detta elev på Lindengymnasiet) vann guld i klassen för VVS-montörer och Adrian Flodell (elev vid KTC) vann guld i IT Nätverk Systemadministration.
  • Martin Andersson 9A, Linnea Svalin 7B, Ehlias Gonzalez Johansson 9B, Moa Knutas 6B och Maja Henemo 6B från Nyhemsskolan fick åka på prisutdelning på Mälardalens högskola efter att ha lyckats bra i den årliga matematiktävlingen, Kängrutävlingen. Linnea och Ehlias resultat finns dessutom på listan bland de bästa inrapporterade resultaten i landet.

Vi växer

• I förskolan har antalet barn under året ökat med 50 stycken.
  • I grundskolan (inklusive förskoleklass) har antalet elever ökat med 129 elever.
  • I fritids har antalet elever ökat med 74.
  • Vi har öppnat 5 nya förskoleavdelningar.
  • Antalet förstelärare i vår förvaltning är 46 stycken

Qualis certifiering

• Duveholms gymnasiesärskola har granskats och fått certifiering.

Organisation

• En översyn av elevhälsan har gjorts och från januari omfattar centrala elevhälsan hela Katrineholm skolor från förskolan till gymnasiet.

Sommarskola

• Nytt koncept på årets sommarskola där estetiska lärprocesser användes som metod för uppfyllandet av läroplansmål, fick 85 sökande.

Lärknuten

• Andelen föräldrar som är aktiva på Lärknuten ökade under året.
  • Personalen på Backa förskola uppmärksammades med en Lärknutentårta för sitt arbete med dokumentationsloggboken (digital portflio) som gjort att nästan alla vårdnadshavare är inne i Lärknuten.

Kvalitetsarbete

• Vi har under 2014 lyfts fram som fadderkommun av Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) beträffande kvalitetsarbete för nyanlända (IKE)