17 april 2015

Semifinal i matlagning för Linden-elever

De tre elever på Lindengymnasiet som ska tävla i Unga Ekokockars semifinal.

I helgen är tre elever från Lindengymnasiets restaurang- och livsmedelsprogram med i semifinalen i tävlingen Unga Ekokockar.
Med förrätt, varmrätt och efterrätt ska Sabina Kickmaier, Hanna Gunnarsson och Emma Hansson imponera på juryn från kocklandslaget.
-Vi kommer att ge allt vi kan, säger Emma Hansson.

Den senaste dagarna har det blivit ovanligt många timmar i köket för Sabina Kickmaier, Hanna Gunnarsson och Emma Hansson, som läser restaurang- och livsmedelsprogrammet på Lindengymnasiet. Trion har testat smaker, tränat uppläggning och tillagning från tidig morgon till sen kväll – allt för att vara så väl förberedda som möjligt när det under lördagen är dags för semifinal i den rikstäckande tävlingen Unga Ekokockar i Eskilstuna.
- Vi har tränat mycket så vi kan bara hoppas på det bästa, säger Sabina Kickmaier.

"Hoppas att vi vinner"

I semifinalen ställs katrineholmseleverna mot två lag från Stockholm och två lag från Visby. Vinnaren i var och en av de fyra semifinalerna, samt de två bästa tvåorna, kvalificerar sig till en riksfinal i september.
-Jag hoppas att vi vinner och tar oss till final. Det är inte omöjligt. Vi har fått väldigt bra stöd från skolan och vi har en coach som hela tiden utvecklar oss så att vi hela tiden ska se saker från ett bredare perspektiv, säger Sabina Kickmaier.

Eleverna ska laga trerätters middag för de sex personer från kocklandslaget som sitter i smakjuryn.

Sabinas, Emmas och Hannas meny i semifinalen:

Förrätt: Musslor i örtemulsion med boveteknäcke och citron.
Varmrätt: Öppen lasagne med kålrotspuré, tomat, belugalinser, färskost och picklad kålrot.
Efterrätt: Gräddfilspannacotta med mandelknäck, rödbetsgelé och hallon.

Skicka ett tips om sidan till någon
Lindengymnasiet
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-577 01
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Lindengymnasiet
* = Obligatorisk uppgift
*