30 maj 2013

Kulturskolan bäst i Sörmland!

Grattis till Kulturskolan i Katrineholm som är bäst i Sörmland bland Sveriges musik- och kulturskolekommuner! Det visar Lärarförbundets rankning som publicerades i går

Lärarförbundets lista, som publicerades igår, visar att Kulturskolan i Katrineholm placerar sig på plats 68 bland de 283 musik- och kulturskolekommunerna i Sverige. En förbättring med 24 placeringar sedan förra året.

- Vi är stolta över Kulturskolan i Katrineholm och kommer att fortsätta arbeta för att alla barn och ungdomar ska kunna ta del av verksamheten, säger bildningsnämndens ordförande Anneli Hedberg i en kommentar.

Om Lärarförbundets rankning

Syftet med att utse Sveriges bästa musik- och kulturskolekommun är att lyfta fram de kommuner som satsar på sin musik- och kulturskola och inspirera fler att göra detsamma, skriver Lärarförbundet på sin webbplats. De skriver också att musik- och kulturskolan är viktig för att barn och unga ska utveckla goda och breda kunskaper inför arbetsliv och samhällsliv.