30 juni 2016

Gymnasieantagningen är klar

Vård- och omsorgsprogrammet fortsätter att öka i popularitet. Och Duveholmsgymnasiets nya spetsutbildning lockar elever från andra kommuner.

Totalt har 439 elever antagits till de nationella programmen på Katrineholms gymnasieskolor inför hösten. De program som flest elever har blivit antagna till är Samhällsvetenskapsprogrammet (70 elever), Ekonomiprogrammet (60 elever) och Vård- och omsorgsprogrammet (58 elever).

Intresset för Vård- och omsorgsprogrammet har ökat flera år i rad. Inför hösten har programmet för första gången på väldigt länge till och med fått upprätta en kölista – alla 58 platser har fyllts.

Duveholmsgymnasiets nya spetsutbildning under estetiska programmet, Animation och visualisering, har fyllt sina 22 platser. Utbildningen är riksrekryterande vilket innebär att elever från hela Sverige har kunnat söka utbildningen. Sex av de antagna eleverna kommer från andra kommuner än Katrineholm och Vingåker.

- Det är roligt att Animation och visualisering har lockat så många sökande redan det första året. Att så pass många dessutom är från andra kommuner är självklart ett bevis på att det är en utbildning som inspirerar och ligger helt rätt i tiden, säger Helene Björkqvist, förvaltningschef.

Estetiska programmets musikinriktning har inte antagit några elever i år med anledning av för få antal sökande. Målsättningen är att inriktningen ska kunna starta som vanligt nästa år igen. Nuvarande elever på Musik-inriktningen påverkas inte.

Industriprogrammet startar som lärlingsprogram med sex lärlingsplatser.

Här finns antagningsstatistik för läsåret 2016/2017

Så ser du ditt antagningsbesked

Du som har sökt till gymnasiet i höst kan nu gå in med ditt inlogg i Dexter och se ditt resultat. Slutbesked har även skickats hem per post.

Svara senast 29 juli

Eleverna har till den 29 juli på sig att tacka ja eller nej till platserna. Vecka 32 påbörjas reservantagningen som sedan pågår till skolstart den 22 augusti.

Mer information

För mer information, kontakta bildningsförvaltningen på telefonnummer 0150-568 70 eller maila till bildningsforvaltningen@katrineholm.se