29 juni 2017

Gymnasieantagningen är klar

Vård- och omsorgsprogrammet fortsätter att vara populärt. Och Duveholmsgymnasiets  spetsutbildning lockar elever från andra kommuner.

Totalt har 446 elever antagits till de nationella programmen på Katrineholms gymnasieskolor inför hösten. De program som flest elever har blivit antagna till är Samhällsvetenskapsprogrammet (65 elever), Ekonomiprogrammet (60 elever) och Vård- och omsorgsprogrammet (56 elever).

Intresset för Vård- och omsorgsprogrammet har ökat i flera år. Inför hösten har programmet för andra året i rad fyllt alla platser.

- Det är verkligen roligt. Vård- och omsorgsprogrammet i Katrineholm är unikt i landet med så många sökande år efter år, där vi även har en ovanligt hög andel pojkar som söker. Troligtvis Sveriges bästa vård- och omsorgsutbildning, säger Johan Söderberg, ordförande i Bildningsnämnden.

Duveholmsgymnasiets spetsutbildning under estetiska programmet, Animation och visualisering, har fyllt sina 22 platser. Utbildningen startade förra året och är riksrekryterande vilket innebär att elever från hela Sverige har kunnat söka utbildningen. Åtta av de antagna eleverna kommer från andra kommuner än Katrineholm och Vingåker.

- Det är roligt att Animation och visualisering har lockat så många även andra året. Att så pass många dessutom är från andra kommuner är självklart ett bevis på att det är en utbildning som inspirerar och ligger helt rätt i tiden, säger Helene Björkqvist, förvaltningschef.

Estetiska programmets musikinriktning har inte antagit några elever i år med anledning av för få antal sökande. Målsättningen är att inriktningen ska kunna starta som vanligt nästa år igen. Nuvarande elever på Musik-inriktningen påverkas inte.

Industriprogrammet startar som lärlingsprogram med sex lärlingsplatser.

Inlogg till Dexter

Så ser du ditt antagningsbesked

Du som har sökt till gymnasiet i höst kan nu gå in med ditt inlogg i Dexter och se ditt resultat.

Svara senast 28 juli

Svara via antagningstjänsten Dexter (länk ovan) innan den 28 juli. Vecka 32 påbörjas reservantagningen som sedan pågår till skolstart den 21 augusti.

Mer information

För mer information, kontakta bildningsförvaltningen på telefonnummer 0150-568 70 eller maila till bildningsforvaltningen@katrineholm.se

Telefon: Reception: 0150-572 70