Om Lärknuten

Lärknutens logotyp

Logga in i Lärknuten

I Katrineholms skolor har vi samlat alla våra e-tjänster i skolportalen Lärknuten. Det är en gemensam plattform för alla våra förskolor, grundskolor och gymnasieskolor. Med en enda inloggning når du alla våra digitala funktioner, som exempelvis närvaro, betyg och pedagogiska funktioner.

Har du barn inom flera delar av vår verksamhet behöver du bara logga in på ett ställe för att få samlad information om alla dina barn.

Vilka har konton i Lärknuten?

Alla anställda i bildningsförvaltningen, alla elever och alla föräldrar har tillgång till Lärknuten. Barnen i förskolan kommer däremot inte att ha egna konton i Lärknuten, utan får ett när de börjar i förskoleklass.

Hur säker är Lärknuten?

Lärknuten och de system som finns tillgängliga hanterar och lagrar information om barn och elever. Därför är säkerheten i systemen väldigt viktig. Lärknuten har olika behörighetsnivåer för olika användare såsom barn/elev, vårdnadshavare, förskollärare/lärare och administrativ personal. Information som man inte har rätt till, kommer man heller inte åt. Den information och dokumentation som förskolan och skolan sköter via Lärknuten/PingPong regleras av:

  • Läroplanen, Grundskoleförordningen: kapitel 7, §2
  • Personuppgiftslagen (PuL)
  • Offentlighetsprincipen
  • Sekretesslagen
  • Arkivlagen

Hur kommer jag åt Lärknuten?

Vårdnadshavare loggar in i Lärknuten med BankID som du skaffar genom din bank. BankID är en e-legitimation som gör det möjligt för oss att identifiera vem du är när du loggar in i Lärknuten. Det finns flera olika BankID: på fil, på kort och mobilt. Du kan använda alla dessa tre sätt för att logga in i Lärknuten.  Mer information om de olika e-legitimationerna hittar du på http://www.e-legitimation.se/

Elever och personal får information från respektive lärare eller chef.

Var kan jag vända mig om jag har frågor om Lärknuten?

Om dina frågor gäller inloggningen i Lärknuten rekommenderar vi att du tittar på vår sida med vanliga frågor och svar här. Om du har frågor om de olika funktionerna kan du kontakta ditt barns pedagog/lärare eller höra av dig till bildningsförvaltningens centrala support. 

Finns det en app för Lärknuten?

Lärknuten består av tjänster från flera system och vissa av dem har även tillhörande appar. Gå in på varje tjänst för att se vad appen heter för just den tjänsten.

Logga in i Lärknuten

Skicka ett tips om sidan till någon
Bildningsförvaltningen
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: Reception: 0150-572 70
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Bildningsförvaltningen
* = Obligatorisk uppgift
*